"Pentru noi, pardoselile sunt viitoare lucrari de artă ce trebuie desavărșite cu finisaje de calitate, funcționale și eficiente. Executate impecabil, ele crează experiența memorabilă a unei povești frumoase. Povestea unică a fiecărui client."

General Manager - Carpet & More
Responsabilitatea pentru mediul inconjurator, resursele materiale limitate ale planetei precum si dorinta de a lasa generatiilor viitoare o lume cat mai curata si sustenabila, ne determina ca, prin fiecare demers pe care il intreprindem, sa actionam in spiritul utilizarii optime a resurselor si a eficientizarii proceselor de lucru.
Strategia noastra

Dorinta fireasca de trai intr-un mediu mai curat, ne indeamna la actiuni concrete si totodata reponsabile in toate zonele de activitate, cu fiecare decizie si in fiecare zi, inca de la infintarea companiei. De aceea, dincolo de sistemul intern de gestionare eficienta a resurselor si de reciclare al materialelor, aplicate atat in cadrul showroom-urilor noastre cat si la fiecare lucrare pe care o efectuam direct sau prin partenerii nostri, ne implicam activ in procesele educationale privind design-ul sustenabil si solutiile/alternativele ecologice pentru amenajarea pardoselilor.

Angajamentul companiei noastre de a contribui la reducerea amprentei de carbon, este sustinut, in plan concret si de procesul initiat pentru innoirea flotei auto, astfel incat in cca. 80% din vehiculele utilizate in acest moment detin motorizari hibrid si electrice.

In calitate de reprezentanti directi sau parteneri ai unora dintre cei mai importanti producatori de finisaje pentru pardoseli, suntem deosebit de atenti si selectivi in ceea ce priveste procesele de productie ale produselor pe care le comercializam, asigurandu-ne constant ca materialele folosite si sistemul de lucru sunt in acord cu obiectivele noastre privind reducerea amprentei de carbon, pentru un viitor sustenabil.

Certificari

Reprezentant exclusiv pentru Romania si Republica Moldova al EGE Carpets Dennmark, Carpet & More ofera clientilor sai garantia certificarii Cradle-to-Cradle Bronze - singura companie producatoare de mocheta, din lume, cu acest standard, pentru toate produsele sale. Scopul companiei pentru 2025 este de a obtine nivelul maxim al acestei certificari - Gold.

Alege-ti acum din gama noastra de mochete
ECOTRUST
De la sticle de plastic folosite la suporturi de covoare

Printr-o tehnică de fabricație inovatoare, sticlele de plastic folosite sunt transformate mai întâi în fulgi de plastic și apoi în fibre moi care fac parte din procesul de fabricare a suportului din PET-felt.

Pe lângă faptul că este fabricat din produse reciclate, fetrul are calitatea ecologică de a fi regenerabil. Acest lucru înseamnă că, după utilizare, fetrul poate fi descompus în formula sa chimică originală și poate deveni parte a unor noi produse PET, de exemplu, interioarele vehiculelor și materialele care reduc zgomotul.

Din grija pentru mediul inconjurator, solutia inovativa de la EGE Carpets transforma sticlele de plastic (PET-uri) in fulgi de plastic, apoi in fibre ce sunt tesute ulterior formand stratul de suport ECOTRUST, folosit pentru toate colectiile de mocheta dale. Acest strat de suport patentat poate fi folosit si pentru anumite tipuri de mocheta wall-to-wall (la rola). Alegand stratul de suport pentru mocheta ECOTRUST, alegeti un produs sustenabil, conceput din grija pentru mediul inconjurator, din sticle de plastic reciclate, ajunse la finalul ciclului de vitata. Aceasta alegere este una mai mult decat responsabila, este o actiune ce contribuie activ la curatarea mediilor poluate, fara a compromite in niciun fel calitatile produsului, functionalitatea sau durabilitatea lui, o actiune plina de consideratie pentru planeta noastra si pentru generatiile viitoare.

Proprietati exceptionale ale stratului de suport ECOTRUST, pentru mocheta

Mai mult decat o alegere prietenoasa cu mediul inconjurator, stratul de suport pentru mocheta, ECOTRUST, ofera multiple alte beneficii importante. Senzatia elastica si moale resimtita in timpul mersului si stabilitatea crescuta a mochetei instalate cu stratul de suport ECOTRUST confera un grad de confort ridicat, mai ales pentru spatiile cu trafic intens. In completare, stratul de suport ECOTRUST ofera si beneficii unice in ceea ce priveste acustica spatiilor in care este montata mocheta, reducand semnificativ vibratia undelor intr-un mod foarte eficient. Chiar si sunetele pasilor produse prin simpla calcare pe aceste suprafete, este atenuat, oferind un avantaj incontestabil mai ales in spatiile de birouri deschise sau hoteluri.

Alte certificari si acreditari EGE Carpets:
ISO 9001, 14001, 45001, DS 49001

LEED Certification by US Green Building Council - Low impact on the outdoor and indoor environment EPD - Environmental Product Declaration INDOOR AIR COMFORT GOLD - Eurofins Indoor Air Comfort product certification

Vezi mochetele noastre sustenabile